Het aspergeseizoen is aangebroken!
Nicolas Decloedt, gelauwerde topchef van plant based sterrenzaak Humus x Hortense, heeft voor ons een speciaal recept ontwikkeld die u kan vinden.
Biodyvino zorgt voor de perfecte wijn pairing met onze Stupino Langhe Arneis
Witte duinasperges, weidekringzwam en vin jaune saus:
3 Witte asperges geschild
Weidekringzwamvulling (20g per couvert)
60g mousserons paddestoelen, in brunoise gesneden
Scheutje witte wijn
Olijfolie om te bakken
60g witte asperges in brunoise gesneden
8g paddestoelen garum en 8g paddenstoel garum solids
14g sjalot in brunoise gesneden
18g miso crème**
2g witte balsamico azijn
4g verse kervel, fijn gesnipperd
320g zijden tofu
160g koolzaadolie
160g kikkererwtmiso
40g gerstmiso
20g witte wijnazijn
50g tamari saus
Vin jaune sauce:
20g gastrique*
13g savagnin wijn, gereduceerd tot 50%
16g flora plant room 31%
9g kervel olie **
7g margarine
2g witte miso
2g vin jaune rauw
Gastrique:
125g water
125g witte wijnazijn
125g witte wijn
3 sjalotjes fijngesnipperd
1 takje tijm
4 takjes dragon
Kervel olie:
500ml neutrale olie
100g verse kervel
Asperges:
snij de asperges dun in de lengte (1,75 dikte)
Stoom die slierten 5 minuten op 85°C
koel die snel af.
Bak de paddenstoelen kort op hoog vuur en blus met witte wijn; laat verdampen.
Bak de asperges in de pan kort op hoog vuur en blus met de garum.
Laat alles afkoelen en meng samen.
Miso crème: mix alles tot een homogene crème
Vin Jaune saus: mix alles samen tot een homogene saus
Gastrique: doe alle ingredienten samen in een klein pannetje, breng aan de kook en reduceer daarna tot de helft.
Kervelolie: mix de kervel op 70°C in de olie. Koel onmiddellijk af. Laat uitlekken door een neteldoek.
Afwerking: verse kervel en bloemblaadjes
Smakelijk!