Workshop – 26 september 2017 Ontdek de pure, eigentijdse en plantaardige keuken, begeleid met biowijnen. Een aanrader !

Ontdek de pure, eigentijdse en plantaardige keuken, begeleid met biowijnen Liesbeth Van Obberghen van de zelfpluktuin De Plek uit Werchter kookt niet alleen met groenten recht van het veld, maar verrast keer op keer met haar creativiteit. Al doende laten ze je kennismaken met seizoensgebonden hartige en zoete hapjes. Samen met de bereiden van de hapjes, maakt Thu […]

Domein in de kijker : wijngaard ‘Des Terres Blanches’ in de Provence

De wijnen van domein des Terres Blanches vallen onder de AOC Les Baux de Provence. Het domein is ongeveer 7 hectare groot, met een zeer evenwichtige bodem. Bovendien ligt de wijngaard in een fantastische omgeving, aan de voet van de noordflank van de Alpilles, dat geniet van een microklimaat, met gunstige invloeden van de mistral wind. […]

Zomerproeverij regio Antwerpen op 12 en 13 augustus 2017

Biodyvino nodigt u uit op zijn jaarlijkse zomerproeverij in Zoersel (vrije toegang). Waar: Ten Hoflaan 22 -2980 Zoersel Wanneer: zaterdag 12 en zondag 13 augustus van 14 tot 18 u Allen welkom in onze wijnbar ! Bij zonnig weer gooien we de deuren open en gaat de proeverij door op ons zomerterras!   

De Morgen magazine beloont 3 van onze wijnen met een topscore.

In het wijnrapport over biodynamische en natuurlijke wijnen van De Morgen Magazine zijn 4 referenties van Biodyvino in de prijzen gevallen, waaronder onderstaande 3 wijnen met een topscore!! Prés Lasses cuvée ‘Amour’ 2015 Bio/Natuur wijn 75% Cinsault, 25% Grenache Handmatige oogst / lage rendementen (30hl/ha) geven de druiven een optimale concentratie van aroma’s en smaken […]

Onze Riesling Christmann geselecteerd door In Vino Veritas !

Wat zullen we drinken ….. bij gerookte vis ? Bron : In Vino Veritas – Dossier: ‘Wat zullen we drinken bij gerookte vis’ auteur : Johan De Groef De gerookte heilbot – de grootste platvis – heeft een rokerig gouden randje en helwit, licht droger en rafelig vlees. Hij verkoos volgend gezelschap: Sandstein Riesling 2014, […]

Sicilië, een puur natuur wijneiland

Auteur Antoon De Paepe – Sicilië is een prachtig eiland in de Middellandse zee behorend tot Italië. Een aanrader als toffe vakantiebestemming. Niet alleen op cultureel gebied, met eeuwenoude gebouwen en tempels nog in prachtige staat, maar ook de natuur is er schitterend. De kusten zijn overweldigend, de gastronomie en niet in het minst de […]

Biowijn concurreert moeiteloos met conventionele topwijnen

Auteur : Antoon De Paepe Bron : Biogezond, december 2016Link archief Biogezond  Zowat 20 jaar geleden was Biowijn nog weinig bekend, laat staan als de betere kwaliteit erkend. Onze stand met biowijnen op een grote ‘Voeding en Wijnbeurs’ in het Park van het Kasteel van Brasschaat was dan ook een buitenbeentje en werd wat argwanend […]

Word jij onze Biodyvino ambassadeur ?

BIODYVINO ZOEKT AMBASSADEURS Biodyvino is ambitieus en wil zijn positie nog verder versterken in België en zoekt daarvoor lokale Biodyvino ambassadeurs om onze groei mee te stimuleren. Meer info vind je hier Biodyvino werd opgericht in 2013 na de fusie van Biotiek en Vino Mundo en is de referentiespeler in België op vlak van import […]

In de hiel van Italië, biowijn uit PUGLIA

Bron : Bio Gezond juni 2015 – Het Wijnhoekje door Antoon De Paepe Ontdek onze biowijnen uit Puglia, domein Amastuola. Puglia is een regio in Zuidoost-Italië, in de hak van de Laars van Italië, gelegen tussen de Adriatische Zee en de Ionische Zee. Dit is de meest oostelijke regio van Italië, met als hoofdstad Bari. […]

Zo verschilt biowijn van conventionele wijn

Zeg niet zomaar wijn tegen biowijn. De biologische productie en verwerking ervan is onderhevig aan strenge regels. Hoofdingrediënten van het edele vocht zijn kwaliteitsdruiven die biologisch geteeld zijn, dus zonder gebruik van chemische pesticiden of kunstmest. Ook de vinificatie, het proces van sap tot wijn, gebeurt met de grootste zorg: smaak-, geur- of kleurstoffen zijn […]