EXCLUSIEF WIJNDINER MET ZWÖLBERICH

Met grote opwinding verwelkomen we jullie graag op woensdag 14 oktober in Brut Food, voor een culinair wijnevent in samenwerking met wijndomein Zwölberich.  Zwölberich ligt in het Nahe-gebied, aan een zijrivier van de Rijn. De biodynamische wijnen van Hartmut Heintz combineren finesse, mineraliteit en fruitigheid en zijn stuk voor stuk pareltjes die zich lenen tot […]

Een doorbraak voor ‘natuurlijke wijnen’

Natuur wijnen zijn goed op weg om eindelijk officieel gedefinieerd en herkend te worden. De producenten van zogenaamde ‘lo-fi’ wijnen, met minimale interventies als uitgangspunt, hebben zich tot nu toe niet willen binden aan een duidelijke regelgeving van hun ambacht. Maar daar lijkt dus verandering in te komen. Een vereniging van natuurlijke wijnbouwers, onder leiding […]

Honouring the past, shaping the future

Onze mede-oprichter, Antoon De Paepe, is recent overleden. Zonder Antoon en Liliane zou Biodyvino er vandaag niet zijn. We erkennen onze historische mede-stichters en zijn fier op hun pionierswerk m.b.t. de ontwikkeling van biologische en biodynamische wijn in België. We zorgen er samen voor dat jouw erfenis een bloeiende toekomst heeft!

Vendanges millésime 2018 – Domaine Pres Lasses à Antugnac en biodynamie

Notes de vendange, le millésime 2018 L’année 2018 s’est caractérisée par un hiver doux et relativement sec avec peu de gelées matinales. Par contre, nous avons eu un début de printemps froid avec de petites quantités de pluie deux à trois fois par semaine, du mois d’avril à début juin, de manière récurrente. La vigilance […]

Wijnhoekje december 2018 – Bourgogne te duur?

Bij een feestmaal rond eindejaar past toch wel een topwijn. Dan is een Bourgognewijn zeker op zijn plaats, maar, dat is duur. Als men een echte top bourgogne kan drinken die bovendien biodynamisch geteeld is én met een verantwoord prijskaartje, dan zit men wel goed. Kan dat? Ja, bijvoorbeeld met een wijn van Domaine d’Ardhuy. […]