Beaujolais: terug naar terroir

Beaujolais, zoveel meer dan Beaujolais Nouveau! De Beaujolais is het overgangsgebied tussen de Bourgogne en de Rhône. Hier komt voornamelijk rode wijn vandaan van de druif gamay noir à jus blanc (kortweg gamay), gemaakt volgens de methode macération carbonique. Maar gamay kan ook mooi gestructureerde wijnen opleveren met copieus fruit, geproduceerd van oude wijnstokken, waarvan de druiven een […]

Biodyvino zoekt een logistiek medewerker

Wij zijn een importeur van bio, biodynamische en natuurwijn gevestigd in Aartselaar. Met onze 28 jaren expertise in gezonde en milieuvriendelijke wijnen zijn wij pionier in de sector. Ter vervanging van een pensioengerechtigde medewerker zoeken wij een enthousiaste collega die in duo zal werken aan gevarieerde logistieke taken. Functie & taken Bij de start gaat […]

Exclusief wijndiner met Zwölberich

Met grote opwinding verwelkomen we jullie graag op woensdag 14 oktober in Brut Food, voor een culinair wijnevent in samenwerking met wijndomein Zwölberich.  Zwölberich ligt in het Nahe-gebied, aan een zijrivier van de Rijn. De biodynamische wijnen van Hartmut Heintz combineren finesse, mineraliteit en fruitigheid en zijn stuk voor stuk pareltjes die zich lenen tot […]

Een doorbraak voor ‘natuurlijke wijnen’

Natuur wijnen zijn goed op weg om eindelijk officieel gedefinieerd en herkend te worden. De producenten van zogenaamde ‘lo-fi’ wijnen, met minimale interventies als uitgangspunt, hebben zich tot nu toe niet willen binden aan een duidelijke regelgeving van hun ambacht. Maar daar lijkt dus verandering in te komen. Een vereniging van natuurlijke wijnbouwers, onder leiding […]

Honouring the past, shaping the future

Onze mede-oprichter, Antoon De Paepe, is recent overleden. Zonder Antoon en Liliane zou Biodyvino er vandaag niet zijn. We erkennen onze historische mede-stichters en zijn fier op hun pionierswerk m.b.t. de ontwikkeling van biologische en biodynamische wijn in België. We zorgen er samen voor dat jouw erfenis een bloeiende toekomst heeft!

Vendanges millésime 2018 – Domaine Pres Lasses à Antugnac en biodynamie

Notes de vendange, le millésime 2018 L’année 2018 s’est caractérisée par un hiver doux et relativement sec avec peu de gelées matinales. Par contre, nous avons eu un début de printemps froid avec de petites quantités de pluie deux à trois fois par semaine, du mois d’avril à début juin, de manière récurrente. La vigilance […]