Biodyvino Tasting & Masterclass 3/11/18

We hebben het genoegen u uit te nodigen voor onze Bio, Biodynamische & Natuur wijn Tasting in de prachtige Skybar van het Lindner WTC Hotel & City Lounge in Antwerpen. Verschillende wijnbouwers zullen aanwezig zijn om hun wijnen voor te stellen: Chateau des Bachelards (Fleurie), Domaine Aumonier (Loire), Domaine des Près Lasses (Faugères), Domaine Costeplane (Languedoc), Claude Vialade (Corbières), Domaine La Louvière (Malepère), La Flaguerie […]

Domein in de kijker : wijngaard ‘Des Terres Blanches’ in de Provence

De wijnen van domein des Terres Blanches vallen onder de AOC Les Baux de Provence. Het domein is ongeveer 7 hectare groot, met een zeer evenwichtige bodem. Bovendien ligt de wijngaard in een fantastische omgeving, aan de voet van de noordflank van de Alpilles, dat geniet van een microklimaat, met gunstige invloeden van de mistral wind. […]

De Morgen magazine beloont 3 van onze wijnen met een topscore.

In het wijnrapport over biodynamische en natuurlijke wijnen van De Morgen Magazine zijn 4 referenties van Biodyvino in de prijzen gevallen, waaronder onderstaande 3 wijnen met een topscore!! Prés Lasses cuvée ‘Amour’ 2015 Bio/Natuur wijn 75% Cinsault, 25% Grenache Handmatige oogst / lage rendementen (30hl/ha) geven de druiven een optimale concentratie van aroma’s en smaken […]

Onze Riesling Christmann geselecteerd door In Vino Veritas !

Wat zullen we drinken ….. bij gerookte vis ? Bron : In Vino Veritas – Dossier: ‘Wat zullen we drinken bij gerookte vis’ auteur : Johan De Groef De gerookte heilbot – de grootste platvis – heeft een rokerig gouden randje en helwit, licht droger en rafelig vlees. Hij verkoos volgend gezelschap: Sandstein Riesling 2014, […]

Sicilië, een puur natuur wijneiland

Auteur Antoon De Paepe – Sicilië is een prachtig eiland in de Middellandse zee behorend tot Italië. Een aanrader als toffe vakantiebestemming. Niet alleen op cultureel gebied, met eeuwenoude gebouwen en tempels nog in prachtige staat, maar ook de natuur is er schitterend. De kusten zijn overweldigend, de gastronomie en niet in het minst de […]

Biowijn concurreert moeiteloos met conventionele topwijnen

Auteur : Antoon De Paepe Bron : Biogezond, december 2016Link archief Biogezond  Zowat 20 jaar geleden was Biowijn nog weinig bekend, laat staan als de betere kwaliteit erkend. Onze stand met biowijnen op een grote ‘Voeding en Wijnbeurs’ in het Park van het Kasteel van Brasschaat was dan ook een buitenbeentje en werd wat argwanend […]

Zo verschilt biowijn van conventionele wijn

Zeg niet zomaar wijn tegen biowijn. De biologische productie en verwerking ervan is onderhevig aan strenge regels. Hoofdingrediënten van het edele vocht zijn kwaliteitsdruiven die biologisch geteeld zijn, dus zonder gebruik van chemische pesticiden of kunstmest. Ook de vinificatie, het proces van sap tot wijn, gebeurt met de grootste zorg: smaak-, geur- of kleurstoffen zijn […]