Zo verschilt biowijn van conventionele wijn

Zeg niet zomaar wijn tegen biowijn.

De biologische productie en verwerking ervan is onderhevig aan strenge regels.
Hoofdingrediënten van het edele vocht zijn kwaliteitsdruiven die biologisch geteeld zijn, dus zonder gebruik van chemische pesticiden of kunstmest.
Ook de vinificatie, het proces van sap tot wijn, gebeurt met de grootste zorg: smaak-, geur- of kleurstoffen zijn volledig uit den boze, net als suikers, zuren of tannines. De wettelijke toegestane toevoeging van sulfiet is veel beperkter dan in gangbare wijnen, zowel voor rode, als voor witte en roséwijn. Sommige biowijnen bevatten zelfs helemaal geen toegevoegde sulfiet.
Hoe vertaalt zich dat allemaal in de smaak van biowijn?
En is biowijn ook echt beter en gezonder?

We vroegen het aan wijnsommelier Vincent De Coninck, tevens mede-eigenaar van wijnimportbedrijf Biodyvino in Aartselaar.

bron: knack weekend – lifestyle